1. 11. 2012

Podzimní bouldering

Zima se pomalu vkrádá do našich krajin a to znamená, že pomalu končí období lezení po skalách. Většina lidí se uchyluje do hal a na bouldrovky. Je zde ale také skupina lidí, která se na zimu těší. Zimní bouldering totiž nabízí nejen zmrzlé ruce a nohy, zpřetrhané vazy na rukou a nohou, ale také výborné tření a pocit toho, že pohyb venku na skalách je prostě něčím jiný, než být v prachu na bouldrovce.



Letošní boudrová sezóna se nám rozjela už o trochu dříve, takže je na světě několik novinek, které stojí za zveřejnění. Asi nejkrásnějším počinem je boulder vlevo od Koaly na Sněžníku. Směr jsem ukázal Džanglimu a Štěpánovi. Moc se jim líbil. Po 15 minutách jsme poladili dopad a mohlo se jít na věc. Kluci byli nadšený. Nakonec se z toho vyklubalo úžasné 8A a později s těžším nástupem za 8A+ Patuj jako Nalle a fixuj jako Graham.


Džangli v 8A+ Patuj, jako Nalle
Koala 7C Sněžník


Na Sněžníku bylo vůbec tento podzim plno. Střídala se zde veliká skupina bouldristů z Čech, Německa i Polska. Jsme rádi, že práce, kterou jsme zde za ta léta udělali je k něčemu, a lidi se sem rádi vracejí a mají to zde rádi.

Ondra K. v Koale




Simča na Tělocvičně
Po letech jsem ukázal jeden utajený sektor i Džanglímu a ostatním. No a dopadlo to tak, že zde máme další projekty, které čekají na své přelezení.
Rosťa štefi na nových kamenech
Džangli přelézá 4 roky staré 7C v novém sektoru
všude dobře, nahoře je, ale nejlépe
 Když je na Sněžníku špatné počasí, tak se přesouváme do Bahratalu, kde je většinou mnohem lépe. O Bahratalu se již psalo mnohokrát, takže dále jen formou fotek...

Editka v 7A na Bahře


Enigma 7C+ jen pro vyvolené

často mokré Aspilasti 7C+ Bahra

Radek v sektoru Gulag v Bahratalu
Teru a štefi v Bahře
Bílá a černá je 7C+/8A a Tom jí moc chce..
Tohle 7B je spíš 7B+ a Simča na něj má...
 Zima nám ukáže, co napíšem příště. Snad se počasí umoudří a my budeme moct opět vyrazit do skal, kde čeká moc věcí, které je třeba vylézt.

Žádné komentáře:

Okomentovat